Kolenní vazy

Dobrý den, po úrazu kolene(vymknutí čéšky)při bowlingu mi 2x punktovali koleno (25 a 15 ml krve) a pak předepsané 3 týdny klidu s ortézou a chůze o berlích.No jo, stále to bolelo a po třech týdnech ani bolesti neustoupily.Byla jsem na artroskopii a tam mi zjistili odřenou chrupavku natáhlý a trošku natržený vnitřní kolenní vaz.Teď po 14 dnech od provedeného zákroku mi doktor řekl že mám koleno rozcvičovat.Stále ho nemužu vubec ohnout a je horké, hrozně to tahá až pálí na vnitřní straně.Na koleno mužu došlápnout normálně.Je to normální?

Odpověď odborníka:

Ano, jednalo se o těžší poranění s okamžitým artroskopickým výkonem, který diagnozu na kterou jsem myslel potvrdil. Bylo provedeno ošetření, ale zhojení nastupuje mnohem pomalehi.To se týče především kloubní chrupavčité výstelky. Dop. odlehčování mkončetiny, opakované chladné obklady kolena, jen krátkodobě nesteroidní antireumatika typu Ibalgin, Aulin, pokud nemáte žaludeční potíže.. Vhodná řízená rehabilitace s využitím pohybové léčby a fyzikální terapie. Jinak podrobněji lékař, který vás ošetřuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: