Kolenní výživa

Rád bych se zeptal. Jsem 1 rok po plastice předního zkříženého vazu a 1 a půl roku po úpravě menisku (cca o půlku). Občas v koleni při chůzi pobolívá nebo píchne, ale to je prý dle doktrora v normě. Asi 3/4 roku jsem bral chondroprotektiva. Je vhodné je i nadále užívat? Případně jak dlouho je užívat? Děkuji za odpověď. Martin

Odpověď odborníka:

Chondroprotektiva jsou z větší části potravinový doplněk využívající aplikaci kolagenu, který by se měl do kloubní chrupavky dostávat. Domnívám se, že vaše užívání těchto přípravků bylo po dostatečnou dobu. Výživa mladého a mladšího člověka, výživa jeho kloubu potřebnými látkami by měla být dostatečná bez užívání jakýchkoliv preparátů. Nepochybně váš ortoped, který vaše koleno zná jistě dobře poradí ještě lépe.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: