Koleno

Dobrý den, před 14 dny jsem měla pád na lyžích, jelikož jsme byli v zahraničí a domluvila byla špatná...tak jsem měla jen základní ošetření dali mi ortezu a řekli že když bude noha bolet at jedu do nemocnice...noha mi moc nebolela tak jsem to týden vydržela (proležela) a pak šla u nas k lekaří měla jsem bolest na vnitřní straně kolene, pan doktor mi vyndal z kolene krev dal mi ortézu a mam mít nohu v klidu v pondělí mám jít na rentgen nohu mám stále nateklou...chtěla jsem se zeptat je možné že může otok trvat tak dlouho?mam nateklé i prsty na noze...noha mi nijak zvlášť nebolí když je v klidu. Je to muj první úraz a doufám že i poslední :( předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Postup je správný, ortéza se obvykle nosí , dokud se obnovuje výpotek a pak dle typu poranění vazů až 4 týdny. Pokud se týká otoku prstů a nohy - může se jednat o steklý hematom a měl by ustupovat. Pokud naopak se objevuje v lýtku a to je bolestivé, je tu nebezpečí trombosy, jako mladá žena bystě měla mít prevenci Heparinem v injekcích a je nutné vyšetření lékařem.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: