Koleno

Dobrý den!Obracím se na Vás,protože už jsi nevím rady.Jsem po páté operaci kolene(čéšky,chrupavky a menisku.)Lékaři mi řekli že v koleni je artroza a že už to lepší nebude.Smířila jsem se stím ale je mi teprve 43 a bolesti přetrvávají a chůze není nejlepší.Byla jsem u lékaře a ten mi řekl že to lepší nebude a že to musím rozchodit.Abych popsala ten můj problém.Koleno mám stále nateklé,nepropnu nohu,v koleni mě pálí jako když se odřete a při došlápnutí mě to bodá pod čéškou,na chůzi je to velmi nepříjemné.Při poslední návštěvě u lékaře mi zjistili že mám v koleni výpotek ale nikdo mi to z kolene neodsál.Tak se s radou obracím právě na Vás.Předem Vám děkuji za odpověď.N.E.

Odpověď odborníka:

Jistě kontrola na ortopedii, punkce kolene a vyšetření výpotku spolu se zhodnocením rtg snímku kolena. Pokud byla operace již někdy dříve, podrobněji ji nepopisujete, potom i vyšetření magnetickou rezonancí. Ta zobrazuje měkké tkáně kolena. Podle výsledku další postup. Pokud není artróza velmi pokročilá je možno zvážit i metodu ACP. Vlastní zpracovaná krev, kde jsou koncentrovaně obsažené krevní destičky se opakovaně vstřikují do kolena. Ty by měly podpořit tvorbu kloubní výstelky. Zmírnit tak příznaky artrozy. Metodu pojišťovna nehradí. Nepochybně pokračovat v léčbě na rehabilitaci, pohybová a fyzikální léčba. Vhodná lázeňská léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x