Koleno 14 rocnej slecny je nutna operacia

druha cast MGR na axialnejvedeny sekvenciach bezredukcie chrup. feropal.sklbenia casti retimaculumpatelae intaktne mierny vypotok ligamentumpatallae hofovo telesobez pat..zmien vdorzomed castidist.metafyzy femuru sa kortiko-subkortik zobrazuje ovalne lozisko s jem.sklerot lemom velkos2,3x1x07cm hypointenzivne v T1 vazeni nehomog.skor hypointenzivnev T2s potlacenim sig.tuku so zmiesanou inten.signalu v blizkosti jeho okraju je lozisko rovnakeho charakteru velkosti0,8x0,8x5cm char.neosifik.kost fibronov dakujem

Odpověď odborníka:

Nelze jen z pěti řádků popisu magnetické rezonance učinit závěr. Je třeba znát předchorobí, potíže pacienta, případné bolesti, vidět nález, znát laboratorní hdonoty, koleno vyšetřit. První nutnou informací je délka potíží, přítomnost nebo nepřítomnost úrazu. Artroskopické vyšetření a ošetření bude na místě alespoň pro vyšetření a zhodnocení stavu a provedení biopsie k vyšetření útvaru mikroskopicky nebo dle nálezu přímo k odstranění.. Pokud by se neoperovalo stav je nutno průběžně sledovat. Léčba nutná u specialistů - dětská ortopedie .

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: