Koleno

Pane doktore. Mám velké bolesti kolene asi dva roky.Poslední rentgen ukázal artrozu 2-3stupeň.Po obstřiku na FNOL ortopedii mi bolest povolila,měl jsem půl roku klid.Potom zase stejná bolest.Ortopéd mi navrhuje artroskopickou operaci kolene,aby zjistil příčinu.Mám z ní trochu obavy,jsem starší senior.Zřejmě obstřiky neléčí,chce radikální řešení.Na totálku to ještě není. (do 45 let jsem hrával závodně volejbal,doplňkově basket-koleno mi občas bolelo,emulze,bandáž,chrániče pomohly)Chodil jsem do 65let hrávat pouze rekreačně.Bolesti nesnesitelné je objevily v 70 letech)

Odpověď odborníka:

Pokud máte při artroze II-III.st.velké bolesti a obstřiky nepomohou ,poslechněte radu ortopeda.Obstřiky s kys.hyaluronovou zlepšují výživu kloubní chrupavky a měly by kloub min.na půl roku výrazně polepšit ,ale je-li příčinou bolesti jiný nitrokloubní problém,např.porušený vaz,kloubní myš... nemohou pomoci

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: