Koleno

Chci se zeptat na váš názor. Je mi 18 let. Měl jsem úraz kolene a zjistili že mám poraněný meniskus a vazy(S837 Poranění mnohočetných struktur kolena).Byl jsem na artroskopii kolene a vzali mi kousek meniskusu a zjistili že mám ten prasklý přední vaz. Ted jsem objednán na ACL. Mám ale strach že to může být pak ještě horší když se do kolene udělá taková operace. Koleno mě drží jen jednou za půl roku se mi trochu pohlo tak mě z něj vytáhli krev a pak vše hned v pořádku opět. Tak se chci zeptat jestli se dá žít i bez té plastiky? A provozovat třeba sporty jako je jen posilování a jízda na kole. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Pokud Vám byl zjištěn prasklý přední vaz,je jistě,zejména ve Vašem věku,nejlepším řešením plastika vazu. Operace není nezbytně nutná,ale je to varianta č.1.Bez operace byste mohl mít občasné problémy,v provozování běžných nezávodních sportů byste omezen být neměl.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: