Koleno

Mám delší dobu bolesti v kolenu - více vnitřní strana. Včera jsem ale při usedání do auta ucítila bodnutí a chvíli nemohla kolenem bez bolesti/vůbec hýbat. Dnes jsem byla na RTG a mám se objednat na ortopedii, kde budou až příští týden. Mohu poprosit o nahlédnutí na RTG snímek? Zatím mažu mastí a stahuji obinadlem. Trápí mě i sedací nerv, léčím se s boreliózou, jestli nemůže mít s tímto problémem souvislost. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Zdravím Vás... bohužel rtg snímek kolene je celkem k ničemu pokud se nejedná o zlomeninu, takže na něm nic extra neuvidíte, ale určitě vás kouknout nechají, když si řeknete, vaše potíž bude nejspíše meniskus, který se právě takto projevuje a je vidět pouze na magnetické rezonanci a zkušený ortoped to pozná i manévry s kolenem i bez MR... jinak bych nechal koleno v klidu a vzal si ibalgin nebo aulin, stahování je k ničemu, spíš uškodí a koleno oslabí... stačí koleno šetřit, i s prasklým meniskem se dá normálně žít, i když v něm někdy samozřejmě píchne hodně něpříjemně, pokud se potíže zhoršují, pak samozřejmě je vhodná operace kde koleno zbaví utržené části menisku a kloub vyčistí a vybrousí, což většinou dobře pomůže... u boreliosy je kloub oteklý a zarudlý, což asi nemáte a sedací nerv s tím také nemůže mít nic společného...pokud koleno již pobolívá delší dobu, pak jde o ten vnitřní meniskus a operace vám jistě pomůže, díky, pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: