Koleno

Dobrý den pane doktore,chtěl bych se Vás zeptat?.Před asi dvěma měsíci jsem si podvrkl koleno,které mi nateklo.Po návštěvě traumatologie mi byla provedena punkce 40ml husté krve,a hned druhý den provedena artroskopie.Po ní mi pan doktor sdělil diagnózu natažení předního křížového vazu.Doporučil mi chůzi o berlích a rehabilitovat.Minulý týden jsem byl na kontrole,kde jsem řekl,že mě koleno v klidu nebolí,skrčit jde bez problémů,jenom při natažení trochu bolí a při jízdě na rotopedu mi tak po třech minutách začne nepřijemně píchat a přeskakovat.Při chůzi cítím jemný tlak ale chápu že to bude chvíli trvat než se to zahojí.S doktorem jsme se domluvili,na odstranění berlí a na plnou zátěž a za14 dní mám přijít na kontrolu kde se domluvíme jestli jít na operaci nebo ne.Co by jste mi prosím vás poradil,jestli operaci nebo to nějak rozchodit ale mám strach abych si nezničil koleno ještě víc.Děkuji vám moc za odpovědˇ.

Odpověď odborníka:

Krevní výpotek v koleně vždy znamená poněkud těžší úraz kolena. Pokud se jen jednalo o natažení nebo natržení předního zkříženého vazu jak zjištěno na akutní artroskopii není operace ihned nutná. Pokud by potíže přetrvávaly potom je na místě zvážení nové artroskopie. Jeví se, ale že není okamžitě nutná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: