Koleno

Dobry den.... chtel jsem se zeptat .....venuji se fotbalu a stal se mi uraz ...byl jsem na rentgenu a po te u fotbaloveho lekare.Ten mi sdelil ze to bude na 90% meniskus tudis ihned navrhl artroskopii toho kolene.Normalne chodim ale nejake omezeni tam je.Mm z toho divny pocit abych nemel jen natazene vazy ...Myslite si ze je vhodne zajit si na magnetickou rezonanci pred tim nez bych sel na tu operaci? Dekuji za radu

Odpověď odborníka:

Jistá doba vyčkání je na místě, protože diagnosa nikdy není v tomto případě jistá 100%. TeprVe s odstupem, který není možno přesně určit, ale vhodný je termín 3-4 týdny bych vyšetření opakoval případně i s pomocnými rtg vyšetřeními. Do té doby měkká ortéza nebo pevný elastik. Je třeba říci ,že dnes se artroskopuje mnohem dříve a častěji. Artroskopie definitivně určí přesnou diagnosu a provede operační výkon. Artroskopie kolena je dnes velmi dobře propracovaná metoda..

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x