Koleno

Dobrý den jsem 3 tydny po altroskopii leveho kolene diagnoza M171 sice už týden chodím bez berli ale koleno strašně boli a nejde mi moc ohybát sice chodím na rehabilitaci ale nic moc , můžete mi sdělit jako je doba rekonvalecence po tonto zákroku doklad mám napsano gonartrosis utrig stav po ASK kol.kloubu sin. synovialectomie nevím sice co to znamená ale mám pocit ze poradně bez boletí už snad nikdy nebudu chodit. Do zákroku jsem vkladala velkou naději jak chodt bez boletí jetě před tím to je asi 2 měsice zpět jsem si nechal do obou kolen napichat svou plazmu ale bohužel také nic můžete mi poradit co dělat dál vyměnu celeho kloubu zatím nechci moc děkuji Ludmila

Odpověď odborníka:

Jistě váš lékař zvážil přiměřenost zákroku, který byl proveden. Artroskopie a odstranění části kloubního poizdra odstraňuje ty nejvíc potíže způsobující t.zv. výrůstky, ale stav definitivně většinou zcela nemůže vyřešit ,zvláště tam, kde je nález větší. Je to snaha stav zlepšit tam, kde nechceme aplikovat nový kloub, jeho náhradu. Takže myslím: řádné kontroly, pomalé rozvičování, hodně pohybové aktivity s dosavadním kloubním odlehčováním. Je ale možné, že se implantaci umělého kolenního kloubu v budoucnu nevyhnete.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: