Koleno

od dubna 3měs. -3 x distorze l kolena při fotbale vždy hemartros.Niní om. flexe s bolestí na vnitřní straně při větším zatížení. L. koleno bez otoku,mírná hypotrofie 4 hl. svalu,omezení flexe 15 -20st. s pérovým odporem.Přední laxita a zevní dukce +,mírně mediálně bolestivé menisky. Sono.:zadní třetina med menisku s hyperecho granulacemi. RTG: počínající med a F-P artroza,hrubší nerovnost kl. plochy med kondylu femoru (disekát)? Dg:bolestivé omezení hybnosti l kolena po kontuzi a následně opakované distorzi s rpt LCA, v.s.i med men -Pan doktor mi předepsal pouze sérii rehabilitací a při potížích kontrola a ev oper. revize (moc se mu do toho nechtělo) jenomže kdy ? Panu doktorovi jsem vysvětloval ,že nemůžu s tím kolenem ani do práce a fotbal hraju od tý doby co chodim je mi 21 hraju divizi a bez fotbalu žiju poloviční život.Netušim ani co od operace čekat Děkuji za vyjádřeni

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně vám nejvíce potíží dělá pravděpodobné poranění menisku, které by mělo být ošetřeno. Co se týče ruptury předního zkříženého vazu záleží na klinickém nálezu, vyšetření, a potížích, plastika není vždy nutná. Myslím, že byste se měl obrátit na ortopedické pracioviště ve všem kraji s žádostíí o ošetření a pravděpodobně i provedení artroskopoie ke konečnému vyřešení. Artroskopie podle vašeho líčení potíží s ikolenem bude asi nutná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: