Koleno

Dobry den, jsem tyden po artroskopii kolene.Vzali mi přední křížovej vaz.Doktor i na rehabilitaci mi řekli, že plastika zatím není nutná.Kdyz poradne posilim stehno a celou nohu a budu používat kvalitní ortezu tak pujde sportovat i bez plastiky.Co si o tom myslíte ? Díky pooperacni zpráva: reptura ligamenti cruciaty anterioris genus l.dx. ?

Odpověď odborníka:

Dnes se už plastika předního zkříženého vazu nedělá naprosto vždycky. je třeba zhodnotit funkci kolena a jeho případnou nestabilitu. Řada takto poraněných kolenních kloubů se se ztrátou předního zjříženého vazu vyrovná a dokonce i bez ortézy je schopna značného pohybového zatížení. Některé náročnější sporty jsko třeba fotbal, tam je potom ortéza často potřeba. Bude tedy záležet na dalším vyšetření a stavu kolenního kloubu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: