Koleno

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně kolene. S kolenem jsem již byl na operaci, měl jsem špatně přirostlou čéšku a povolené postranní vazy, koleno mi vyskakovalo. Nyní pociťuji bolest, někdy i při chůzi, někdy při ohýbání/pokrčování nohy v určité poloze. Bolest je na vnější straně kolene, v místě kde byla čéška přirostlá. Chtěl bych se zeptat, zda bych mohl nějak sám poznat, zda se jedná o poškození menisku nebo jestli se může jednat pouze o přetížení kloubu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Sám poznat, to je obvykle velmi těžké a zkreslující, To je třeba i u lékařů, nedoporučuje se jim, aby se sami léčili, vždy mají jít vyšetření. Změn v koleni může být více, adheze, změna kloubní chrupavky, známky i třeba vyjímečně i drobné artrozy. Není na místě spekuloovat. Koleno je třeba vyšetřit, pohmatem, kontrola hybnosti, manévry kolena na některé poruchy kolena. Jistě jednou z nejlepších metod i kdyýž ne samozřejmě stoprocentních je magnetická rezonance a pokud je potřeba diagfnostická a léčebná artroskopie.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x