Koleno

Dobrý den,před měsícem jsem hrál fotbalové utkání a stal se mi úraz.Udělal jsem špatný pohyb a koleno se mi vychýlilo do vnější a posléze i do vnitřní strany.Momentálně se nacházím v zahraničí,kde jsem byl hned ten den u lékaře.Udělali mi rentgen a hýbali mi s kolenem do různých stran a bylo mi řečeno,že nemám s kolenem nic vážného a,že ho mám ledovat a ponechat jeden týden v klidu.Nohu narovnám,ale nepokrčím nohu v koleni dozadu více jak 45 stupňů.Před pár dny jsem upadl a bolest z kolene mi pronikala až do kotníku.Mohl by jste mi poradit jak mám s léčbou pokračovat a nebo jestli se mám u lékaře domáhat důkladnějšího vyšetření a lepší péče?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Podle vylíčení vašeho úrazu a potíží se jeví, že bude porušen meniskus kolena. Kromě jak píšete důkladnějšího vyšetření klinického bude patrně vhodné provedení vyšetření magnetickou rezonancí k ozřejmení, nevím nakolik jste pojištěn. pokud by se diagnoza potvrdila je na místě artroskopické ošetření poranění menisku. Operace nemusí být provedena ihned, je možno i po návratu domů. Vhodné, pokud nedojde k akutní blokádě kolena ošetření do 6 ti týdnů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: