Koleno

dobrý den,před 4 měsíci jsem prodělal shaving pravého kolena.4 měsíce po operaci mám stále masivní výpotek.Každých 10dní je koleno punktováno.Doslechl jsem se o radiační synovectomii,podstoupit,anebo né?Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Myslím, že bych zatim postupoval bez této léčby, lékař při artroskopii stav výstelky jistě posoudil a kdyby byla potřebná jistě by ji alespoň zčásti provedl.Výstelka takto reaguje na přetížení. Když tam nebude, o to hůře. Je možno použít řadu nástřiku medikamentosně, fyzikální léčbu na rehabilitaci, ale především posílením svalového aparátu nad a pod kolenem omezit tvrdost zatěžování kloubní výstelky, která výpotkem reaguje jednak na zákrok, ale i na přetížení kolena. Koleno odlehčit. Krátkodobě Ibalgin. Individuálně podle nálezu stejně nejlépe poradí váš operatér.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: