Koleno po vyšetření mr

Vážený pane doktore, prosím o vysvětlení nálezu z provedeného vyetření na MR a dalšího postupu léčby, zda je nutná artroskopie, nebo možná rehabilitace z aplikací SUPLASYNU do kolene a Piascledine 300. Koleno po úrazu na lyžích (cca 7let zpět). Závěr MR: Mírné zmnožení nitrokloubní tekutiny. Drobné léze chrupavky do 2-3 mm v průměru na rozhraní patellárních faset a ventrálně interkondylárně při počínající patellofemorální chondropatii. Myxoidní degenerace zadního rohu med. menisku grade II. Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Za změnami na menisku může být i jeho ruptura, magnetická rezonance je vypovídající asi do 80%. Pokud jsou potíže, zjištěné změny na chrupavce s defekty, změna na menisku a zvažuje se zda artroskopii provést nebo ne, je na místě být aktivní a artroskopicky kloub vyšetřit a ošetřit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x