Koleno-přední zkřížený vaz

Jsem asi 2 měs. po artroskopii-toileta menisci, resectio residuí LCA.Dg. primární gonoartrosa, degeneratio menisci med. i lat. Hybnost 0-100.Nestabilita , bolest a otok se podstatně zhoršily. Co mě čeká dál? Na plastiku LCA jsem už asi stará? Je mi 67. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Záleží na rozvoji gonartrosy, na jejím stupni. Samotná plastika, pokud je nestabilita jen nevelká, není na místě, vyjímečně při větší nestabilitě ano, ale změny ve smylu artrosy by neměly být velké. Pokud by artrosa byla ve velkém rozsahu a potíže, především bolesti s omezením hybnosti rovněž velké je třeba uvažovat o endoprotéze kolenního kloubu. Předtím by ale bylo možno zvážit metodu ACP, instalaci vlastní upravené krve se stimulační schopností krevních destiček k nápravě ne příliš velkých změn uvnitř kolenního kloubu. Obraťte se na svého mortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: