Kolísání krevního tlaku

Dobrý den chtěl, jsem se zeptat, když si naměřím tlak systolický 114 Dia 76 a puls 86 a hned nato po deseti minutách mám sys-93, dia-76-a puls 80 značí to, že se jedná o kolísavý tlak nebo to tak není? Není to nebezpečné, když se systolický ze 114 náhle po deseti minutách nebo i dříve sníží na 93 a zase třeba zvýší na 120? Měl jsem vyšetření ekg, echo, 24 hodin holter, zátěžový test, ale nic se neprokázalo. Děkuji, mám tlakoměr medical rossmax, takže z čeho to může, být že to tak neustále kolísá? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to zcela v normě, nemusíte mít tedy strach. Navíc digitální tlakoměry nemusí být zcela přesné. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: