Kolísání tlaku

Mám 79 let, 7 roků se léčím na nedomykavost chlopní 2-3, vysoký tlak a cholesterol. V poslední době mi tlak začal kolísat od 115/65 až 160/82 v průběhu 3 hodin. Jaký může být důvod? Mám vynechat prášky na tlak? Děkuji, Vlasta.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bude vhodné se poradit se svým ošetřujícím lékařem. V případě kolísavého tlaku, je vhodné zvážit 24-hodinové monitorování arteriálního tlaku a dle výsledku upravit medikaci. Není vhodné nahodile upravovat medikaci na vysoký tlak, pokud nemáte potíže, typu únava, slabost atd. z nízkého tlaku.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: