Kolitida?

Dobrý den, v měsíci září a říjen jsem brala 2 x ATB a zdruba tak za 14 dni se mi objevily problémy jako nucení na stolici,rekt.špinění a posléze krvavý hlen ve stolici/asi jen 2x/.Šla jsem hned k lékaři,ten řekl,že to vypadá na proktitidu,po týdnu jsem prodělala celou koloskopii,odebrány byla mě provedena celá koloskopie,odebrány 4 vorky tl.streva a hist.nález zněl: 1.částka sliznice tl.střeva se zachovanou architekturou, v lamina propria edem bez výraznější zánětl.celulizace 2.vzorek sliznice tl.střeva s ident.nálezem jako materiál č.1 3,vzorek sliznice tl.střeva se zachovanou architekturou, s edemem v lamina propria bez zánětu 4,dva vzorky sliznice tl.střeva bez nápadnějšího patologického nálezu záver: v rozsahu zaslaných vzorků známky svědčící pro ulcerozní kolitidu nezjištěny Dg.: K30 Před 14 dny jsem byla ještě na 1 celé koloskopii na gastroent.odd.,kde pan doktor řekl,že je to v pořádku.Chtěla jsem se zeptat,jestli je možné,že jsem šla k lékaři brzo a záněz nepoznali, nebo jsou mé obtíže z těch ATB? Nyní zatím krev nepozoruji,ale mám strach,aby se to neoipakovalo.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle histologického nálezu nejsou ve sliznici přítomny známky ulcerozní kolitidy, tj. nejedná se o toto onemocnění. Když už byl přítomen hlen a krev ve stolici, kdyby to bylo kolitidou způsobené, byly by přítomné charakteristické změny ve sliznici. Vaše obtíže mohly být způsobeny jak proběhlou ATB léčbou (díky změně osídlení střevní sliznice, bohužel někdy k tomu dojde), tak z jiného důvodu (jiná infekce).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x