Kolonoskopie

dobry den,v srpnu 2015 sem podstoupila kolonoskopii,mela sem krvaceni z konecniku a bolesti konecniku,nalez byl zcela normalni,bez pat.zmen, vysledek jenom hemoroidalni cevy jen naznaceny, jsou klidne,pak krvaceni i bolest usoupila,a byla pohoda,ted sem tehotna ve 37tydnu,tehotna sem byla uz pri kolonoskopii,jen sem o tom jesne tevedela,byl to uplny zacatek tehotenstvi. ale posledny tyd. me zacal bolet konecnik,krvaceni zatim zadne,porad mam pocit ze potrebuju na velkou,jinak nemam prujem ani zacpu a vyprazcnovani mam kazdy den,nekdy i 3x za den,myslite ze se opet ozvali hemoroidy? za jak dlouho by sem mela podstoupit dalsi kolonoskopii, kdyz vysledek z te prvni byl dobry, doktorka mi po kolonoskopii rikala, ze staci az v padesatce, dekuju za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kolonoskopie není optimální vyšetření pro hemoroidální onemocnění, naopak vyšetří i zbytek tlustého střeva a určí, že krvácení není např. z nádoru, či divertiklů, které mohou být výše. Podstupovat ji tedy znovu pokud byla v pořádku nemá opravdu smysl, stačí až po 50. roku. Pokud bylo při koloskopii vysloveno podezření na hemoroidy, je vhodné podstoupit proktologické vyšetření vč. anoskopie, tím se určí stupeň nemoci přesně a je možné zvolit vhodnou léčbu.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Určení krevní skupiny
Články: Určení krevní skupiny
Určení krevní skupiny je...
Vznik zeleného zákalu: poznejte rizikové faktory
Články: Vznik zeleného zákalu: poznejte rizikové faktory
I když nelze předpovědět, u...
Roztroušená skleróza  2.díl
Články: Roztroušená skleróza 2.díl
Již zakladatel české...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x