Kolonoskopie

Dobrý den pane doktore, měla bych na Vás jeden dotaz. 24.10.2012 jsem byla na kolonoskopickém vyšetření - p.r. norm.nález. Kolonoskopem postupně všemi oddíly tlustého střeva až do céka. Divertikuloza sigmatu drobný 4 mm polypy v 60 cm, snesen, poté fragmentován a ztracen v lumen, jinak v přehlédnutelných úsecích sliznice normálního koloritu, cévní kresba jemná, haustrace přiměřené, stěna elastická, v análním kanále bez patologie. Epi:divertikuloza stigmatu a drobný polyp v 60 cm. Dop. kolntrolní kolonoskopie za 1 rok. Vyšetření bylo provedeno v Hořovicích. Prosím o Vaše vyjádření, zda mě tento nález nemusí znepokojovat. Děkuji Vám za odpověď. EK

Odpověď odborníka:

Nález vás nemusí znepokojovat, záleží na tom o jaký počet a velkost divertikl - výchlipek se jedná a jaká je struktura jejich stěny. Vzhledem k vámi udanému věku divertikly jsou v tl. střevě již delší dobu. Péče o stolici, omezit zácpu. Jinak vám přesnější rozsah a velikost divertiklů řekne endoskopista, který vyšetření prováděl.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x