Kolonoskopie

Dobrý den, už jsem Vám dotaz pokládala, ale přece jen bych doplňující měla. 17.4. jdu na kolonoskopické vyšetření. nějak jsem dostala obavy, aby např. nedošlo k protržení střeva, dočetla jsem se že pravděpodobnost je 0,1%, ale přece jenom jisté obavy mám. Děkuji za odpověď. Ing. M.K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Míšo. Při kolonoskopii skutečně může dojít k této komplikaci. Poměr rizika této komplikace a celkového profitu, který můžete z vyšetření mít, je vždy součástí rozhodovacího procesu lékaře, který vyšetření indikoval. Předpokládám, že ve Vašem případě je jednoznačně rozumné vyšetření podstoupit, jelikož se jedná o jedinou účinou metodu předcházení onemocnění rakovinou tlustého střeva. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: