Kolonoskopie

Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se zeptat, jestli doporučujete vyšetření kolonoskopií, když jsem po dietní chybě při průjmu a bolesti břicha začala krvácet. Toto krvácení trvalo necelé tři dni a nyní se zdá vše v pořádku. Mám toto vyšetření postoupit, nebo mám počkat na případné opakování? Hemeroidy se u mě neobjevily, mohlo jít jen o prasklou žilku? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Po internetu se takové doporučení činí těžko. Postrádám některé detailní informace, zejm. jaký charakter mělo krvácení (světlá krev na papíře? krvavá stolice? jiné?), jak bylo intenzivní, zda jste měla i jiné příznaky jako např. horečku ap., dále informace o Vašem celkovém zdravotním stavu, chorobách v rodině ap... - to vše při rozhodování může hrát roli. Váš dotaz je ovšem zcela na místě a myslím, že na něj není jednoznačně správná odpověď, spíše půjde o názor toho či onoho lékaře. Pokud chcete znát můj osobní názor: pokud šlo o menší množství světle červené krve např. na papíře, asi bych za viníka považovala spíše hemorhoidy (o kterých nemusíte vědět) či nějakou trhlinku v okolí konečníku a kolonoskopii zatím odložila. Pokud šlo o výraznější krvácení, spíše bych se klonika k tomu kolonoskopii provést. I když příčina bude s větší pravděpodobností banální či snadno řešitelná, přeci jen budete mít jistotu. S pozdravem

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: