Kolonoskopie . odtranění polypu

Dobrý den, při koloskopickém vyšetření mi byl odstraněn incipientní a přisedlý polyp, následné rtg vyšetření prokázalo klinicky významnou rektokélu ventrálně,divertikl lat. stěny rekta. Výsledky z histologie: tub. adenom tl. střeva s dysplazií nízkého st.Gastrolog doporučuje operaci, gynekolog radi počkat. Co mohu pro své zdraví udelat? Operaci bych se ráda vyhnula, ale obávám se, že by mohlo dojít ke zhoršení. Pokud se budete mým dotazem zabývat, předem děkuji za odpověď a přeji všem úspěšný a zdravím naplněný nový rok. LK.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Libuše, v podtatě máte 2 možnosti- jít na operaci okamžitě- s poměrně nízkým rizikem a vysokou šancí na absolutní úspěch léčby, či vyčkávat co se bude dít a poté při progresi obtíží jít na operaci-s určitým rizikem, že poté bude operace hůře proveditelná. je tedy jen na Vás , jakou možnost zvolíte. já sama bych se přikláněla spíše variantě č.1.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x