Koloskopie

Dobrý den. tatínkovi je 67.Před čtyřmi roky prodělal rakovinu tlustého střeva a naší rodině se už několikrát vyskytla rakovina. Mě je 36 a zatím jsem neměl žádné potíže. Měl bych jít na koloskopii? děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Krásný den, milý Roberte- přímým pokrevním příbuzným pacientů, kteří jsou ošetřováni pro rakovinu tlustého střeva, je doporučena preventivní koloskopie. Dle nálezu a přesnější anamnesy pak vyšetřující endoskopista doporučí další frekvenci kontrol. Doporučení k vyšetření Vám vystaví registrující praktický lékař.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Koalice proti hluboké žilní trombóze
Články: Koalice proti hluboké žilní trombóze
Hluboká žilní trombóza (HŽT...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Vakcinace proti žloutenkám: dodržujte očkovací schéma
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: