Kolostrum

Dobrý den, ráda bych se poradila, zda je požné užívat Kolostrum před plánovaným těhotenstvím, příp. v těhotenství? Mám velmi oslabenou imunitu, jsem nachlazená i 2x do měsíce a lékařka mi doporučila Luivac, ale bohužel po každém užití (např. i jedné tablety) se necítím dobře (bolesti v krku, rýma). Děkuji za radu!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dobré zkušenosti mám s Colostrem od firmy LR, kde je přímo uvedeno, že se může užívat v době těhotenství i kojení. Např. Luivac bych v těhotenství nedoporučovala. i když mimo graviditu je to výborný imunostimulační lék. Při jeho užívání přechodně může dojít i k zhoršení projevů, zkuste ho užívat v menší dávce, aby se rýma, bolest v krku nespouštěla.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: