Kolposkopický nález

Dobrý den, v letošním roce mi 2x vyšel při cytologii ASCUS. Při podrobnější prohlídce paní doktorkou po aplikaci kyseliny octové se objevila "bílá mapa", ze které mi byly odebrány vzorky na podrobnější histologický rozbor. Děsím se okamžiku, až si budu volat pro výsledek. Je možné, že tato "bílá mapa" může být i jiného než rakovinného původu? A je možné, že tyto změny ještě nemusí být nijak závažné, přesto, že jsou již takto viditelné? Je HPV infekce přenosná krevní transfúzí?? A je možné, že mám HPV i když jsme s manželem oba věrní a jiného sexuálního partnera jsme neměli? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Bílý může být i cylindrický epitel nebo leukoplakie rozhodně se zbytečně neděste předem, HPV se krevní transfuzí nepřenáší,zklidněte se a vyčkejte výsledku Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: