Kombinace antibiotik a hormonální antikoncepce

Dobrý den, beru antikoncepci Yaz a antibiotika Fromilid 250. Snižují tyto léky účinek antikoncepce? Pokud ano, jak dlouho je třeba se chránit jinak? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zuzko! Je to možné a to především v případě, že máte po antibioticích průjem , což bývá dosti obvyklé. První cyklus, během něhož už antibiotika neberete a nemáte případně průjem by měl již být bezpečný. Pokud berete antibiotika, je vhodný klidový režim a i sexuální život bych doporučil spíše utlumit po dobu nemoci.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: