Kombinace antibiotik a vitamínu

Prosím moc by me zajímalo zda mohu kombinovat tetralysal s vitaminy jako je multivitamin a omega3 a k2 protože nechci ztratit imunitu ale take nechci škodit antibiotikům děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vstřebávání Tetralysalu může být negativně ovlivněno podle Souhrnu údajů o přípravku (dostupného na stránkách lékové agentury Velké Británie, u nás není přípravek registrován) vápníkem, hliníkem, hořčíkem, antacidy a přípravky s železem.Proto by mezi nimi a užitím Tetralysalu měl být časový rozestup alespoň 2 hodiny. stejně jako u jiných tetracyklinů není také příliš vhodné užívat přípravek s mlékem (podobné účinky jako antacida). Užívání spolu s retinoidy, přeneseně vitamínem A, také není vhodné. Celkově doporučuji pečlivě zvážit, zda za dobu léčení stojí za to užívat multivitamínový přípravek, pokud máte jinak pestrou stravu a nemáte od dietologa nebo internisty z nějakého důvodu nařízenou přísnou restrikční dietu. Omega 3 mastné kyseliny by vadit neměly.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: