Kombinace antibiotik s antikoncepcí

Dobrý den. Brala jsem na angínu antibiotika Penbene. Současně užívám pravidelně antikoncepci Asumate. Den před tím, než jsem začala brát antibiotika se do mě přítel udělal. Snížila se přeci jen antibiotiky ochrana, i když už to bylo před zahájením jejího užívání? Nebo tím, že jsem si večer po styku vzala prášek antikoncepce a antibiotika začala brát až ráno jsem byla chráněna? Poté jsme spolu s přítelem spali ale už se do mě raději neudělal. Mělo by tedy být všechno v pořádku. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Antibiotika penicilinového typu by účinnost antikoncepce neměla snižovat, teoreticky to ale možné je (například mechanismem ovlivnění střevní flóry a odlišeného vstřebávání léků). Na základě popisu toho, co se stalo, bych se otěhotnění neobával.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: