Kombinace antidebresiv

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda mohu užívat coaxil i tritico a 1mg xanax. Mám dg. smíšená porucha osobnosti/úzkostná, emočně nestabilnihraniční porucha se sebepoškozováním, histrionská/, a mentální anorexii. Ze začátku mi lékař předepsal coaxil 1-1-1 , xanax 1 mg 0,5-0-1 , a kventiax 100 mg0-0,5-0,5, zpočátku jsem se držela tak, že jsem nemyslela na smrt ani na sebeubližování, poslední dobu začínám mít zase stavy úzkosti, vnitřní neklid a napětí , divoké sny a chuť si něco udělat a necuť do života/stém se už potýkám 2roky/.Dnes mi doktor vysadil ten kventiax a nasadil tritico 150 mg 1/3 kdysi jsem brávala 1 tbl na večer. Když mi není dobře tak si zvyšuji dávky xanaxu i někdy až na 5 mg denně. V minulosti jsem se předávkovala bendzodiaz. a hypnotiky v kombinaci s alkoholem.Velice rychle si na dávky zvykávám a musím navyšovat. Ta 1/3 tritica + 1mg xanaxu již moc nezabírá, mohu zvýšit dávku tritica? Děkuji za odpově

Odpověď odborníka:

Krásný večer.Moc a moc Vás prosím,nesnažte se konsultovat svou léčbu s jiným lékařem,než je Váš ošetřující.Jste křehká bytost,i volba léků,dávek a kombinací musí být velmi jemně volena,často kontrolována.Jen dobrá spolupráce,vztah založený na důvěře-tedy mezi lékařem a Vámi-Vám pomůže najít cestu,jak vhodným režimem,psychoterapií a užíváním léků "projasnit"Vaše prožívání a najít se v jakési bezpečné roli.Čím více lékařů,tím větší risiko nevhodných kombinací.Držím palce-Váš stav je léčitelný,ale je nutné mnoho trpělivosti.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Pět kroků pro správnou aplikaci očních kapek
Články: Pět kroků pro správnou aplikaci očních kapek
Zkušenosti lékařů i jejich...
Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Články: Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Kolísavý krevní tlak, který...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zčervenání kůže po alkoholu nemusí znamenat alergickou reakci
Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Články: Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Stále častěji se v naší...
Alergie na jahody a jiné ovoce
Články: Alergie na jahody a jiné ovoce
Ovoce z čeledi růžovitých...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: