Kombinace imunor a nosifol

Ráda bych se zeptala, gynekoložka mi doporučila na dva měsíce užívat Nosifol jako doplněk na podporu otěhotnění a zároveň mi imunolog předepsal Imunor také na dva měsíce - na podporu imunity. Někde jsem četla, že při užívání imunoru se nedoporučuje otěhotnět. Mohu užívat tyto dva léky současně aby nevznikla nějaká kontraindikace? Mám trošku pocit, že budu užívat dva druhy léků, jeden který podporuje otěhotnění a druhý při kterém se nedoporučuje otěhotnět. Moc děkuji, Zdenka S.

Odpověď odborníka:

Asi nejdůležitější otázkou je proč Vám předepsal imunolog ten přípravek. Jestli trpíte nějakou významnou poruchou imunity a nebo je to "jen tak na podporu imunity". V případě že nějakou imunologickou poruchu máte, bylo by lépe zkonzultovat to s imunologem a ev těhotenství o nějaký čas odložit, v případě že jste to dostala jen na podporu imunity s podzimní sezonou, dá se to nahradit velmi dobře homeopatickými preparáty, např. oscillococcinum 1 tuba 1xtýdně. Případně se můžete obrátit na lékaře homeopata, který Vám najde cílený homeopatický lék.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: