Kombinace kožních potíží

Dobrý den, V těchto dnech se mi sešly kožní problémy. Drive jsem nijak vyrazne kozními problémy netrpel. Sice jsem se objednal ke kožnímu lékaři, ale návštěva proběhne až 18.3. Asi před 20 dny mne zacalo velmi svědit břicho, ale nenašel jsem na něm žádné známky ekzému ... následně jsem zjistil, že v posteli, na které jsem spal, byla velmi plesniva matrace (pronajal jsem si pokoj a bylo to skryté pod povlečením). Matraci jsem vyhodil a vše považoval za vyřešené (minuly vikend). Minuly tyden jsem odjel na 4 dni do Madridu a tam jsem na hotelu mel rucniky a byly zrejme velmi chlorovane a tak svedeni jsem povazoval za nasledek pouziti toho chlorovaneho rucniku. Ihned po navratu (vcera) se mi vsak v ustech udelali dva velmi bolestive puchyrky (prikladam fotografii) a na 2 mistech v podpazi se mi objevily tmavsi skvrnky (rovnez prikladam fotografii). Na ty puchyrky v ustech jsem pouzil ustni vodu a na ty skrvny micetal. Udelal jsem dobre? Bricho jsem taky natrel micetalem, ale castecne mne svedi dal (kdyz prejedu po svedici oblasti rukou, takl citim, ze je vrascita ... pri sprchovani trochu pali). Myslite, ze ty priznaky jsou nasledky te plisne v posteli a chlorovanych rucniku a nesouvisí spolu nebo se jedna o spolecne priznaky nejake jine nemoci? Diky za odpoved.

Odpověď odborníka:

Svědění kůže může být projevem atopie a plísně či chlor může tyto obtíže určitě zhoršovat. Kůži hodně promazávejte nějakým hypoalergenním mlékem, nepoužívejte mýdlo ani sprchové gely a omezte koupání vůbec. Afty v dutině ústní mohou mít řadu příčin a většinou se během týdne samy zhojí, takže bych se tím zatím neznepokojovala. Ta ložiska na trupu jsou na fotografii špatně vidět, může jít o plíseň i ekzém. Micetalem rozhodně nic nezkazíte.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: