Kombinace léků

Chtěla jsem se zeptat zda mohu užívat léky Mirtazapin Sandoz 15mg, Pyridoxin Léčiva (oboje napsala psychiatrička) s Valetolem (koupila sama, trhali mi zub). Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Ano, můžete, v krátkodobém podání by neměl být problém. Valetol ale obsahuje kofein, na který bývá reakce dosti individuální, může třeba zhoršovat úzkost (nepíšete, z jakého důvodu užíváte Mirtazapin...) - proto je bezpečnější alternativou užití nekombinovaného analgetika - nejlépe paracetamolu v dávce 1 gram krátkodobě až 4x/den podle hmotnosti, event. "obyčejného" ibuprofenu (400 mg po 6 hodinách). Přeji brzké uzdravení.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: