Kombinace léků + psychika.

Dobrý den. Rozešel se se mnou přítel a mě to hrozně vzalo, byl jediný koho jsem měla! Beru léky ráno před jídlem letrox 50, po jídle zoloft 100 mg, lexaurim 3 mg.-kvůli rozchodu s přítelem,zenaro 5 mg, prednison 20 mg, také berodual N, protoże se mi stále blbě dýchá a ibuprofen 400 mg. protože mě stále bolí hlava! Je mi celý den zle, třesu se, pláču, je mi zle od žaludku, skoro nic nejím piju 1-2 šálky kávy denně. Stále spím, jsem neschopná cokoliv dělat. Jsem naprosto bez energie a każdá činnost je pro mě nadlidský výkon! Večer si dávám další lexaurin 3 mg. a ibuprofen 400 mg. Může mi tato kombinace léků jakkoliv ublížit? Mozek, srdce, ledviny, játra, žaludek, závislost?

Odpověď odborníka:

Uvedené lékylze takto užívat. Riziko závislosti je u Lexaurinu, ten byste neměla užívat dlouhodobě, tj. pokud budete mít potřebu pro úzkost/smutek ho užívat déle nežcca14-20 dní, informujte o tom svého lékaře; toho, který Vám předepsal Zoloft. Zoloft jako antidepresivum má tyto stavy zvládat tak,aby Lexaurin nebyl dlouhodobě potřeba. Ibuprofen,pokud se užívá občas, nevadí, pokud byste ho užívala denně opět v řádu týdnů, mohl by vést k poškození ledvin a žaludeční sliznice. Opět platí - pokud budete mít obtíže nutící Vás užívat Ibuprofen déle než týden, informujte o tom svého lékaře. Pozn. Potíže s dýcháním mohou teoretickyplynout z Vašeho psychického stavu, i o nich raději informujte svého lékaře, který Vám předepsal Zoloft.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: