Kombinace warfarin orion 5mg - spiropent 0,02 - letrox 50

Dobrý den. Z kraje roku prodělaná oboustranná plicní embolie + flebotrombóza. Měsíc na to recidiva flebotrombózy s následnou flebitidou - vše levé lýtko. Tohoto času plíce již čisté, noha až na poplieteu ok. Je možno k warfarinu nasadit letrox a spiropent? Nebude účinnost warafrinu ovlivněna?

Odpověď odborníka:

Tato kombinace je možná, účinek warfarinu by neměl být ovlivněn. Spiropent by se však již v terapii astmatu a chronické bronchitidy neměl až na výjimky užívat, dnes se má dávat přednost inhalační léčbě. Doporučuji ještě: kompresní punčochy a vyšetření hematologem (pátrání po poruše krevní srážlivosti a po ev. jiném onemocnění - ve Vašem věku není trombóza a embolie obvyklá).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Warfarin | Od: Alena Sommerová | 21.5.2015 10:39
Co se stane podávání Warfarinu, pokud je podávám zdravému člověku?
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x