Kombinovaný zánět v pochvě

Dobrý den, z výsledku kultivace (stěr z pochvy) mi vyšly zvýšené hodnoty streptokoků (B a ještě nějáký) a e-coli, dostala jsem ATB Amoksiklav a čípky Polygynax(2 balení), v lékarně mi ještě doporučili APO-lactobacillus ATB, proti vedlejším účinkům ATB, s přítelem se snažíme o miminko, jedno těhotenství jsem před více než rokem měla mimoděložně a byl mi odstraněn vejcovod. Od té doby se snažíme znova. Proto mám za sebou stěry a kultivace, bohužel mi recept na léky předala jen sestra a moc i o tom kombinovaném zánětu neřekla, zarazilo mě že se nemusí léčit partner. Na internetu jsem totiž našla informace že streptokok může mít muž v močové trubici (takže se mohu nakazit i při orálním styku?), takže pokud se já vyléčím a on bakterii má, vrátí se mi vše zpět? Neměl by se nechat také vyšetřit? Jak dlouho mohu už takový zánět v těle mít, je to důvod proč nemohu otěhotnět? Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, streptokoků je celá řada, některé jsou v běžné populaci bakterií v pochvě. Comáte v pochvě,od partnera není. E coli je střevní bakterie, streptokoka mají některé ženy běžněvpochvě a nic nemusí dělat. Na těhotenství zánět mít vliv nemusí, jde o to, jakémá kllinické příznaky,nebo zda byla preventivní jen kultivace. Event. zavolat Vaší lékařce, aby Vám řekla více.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x