Kompenzace 0,5 cm u ortopedických vložek?

Mám pravou nohu kratší o půl cm. Dřív to byl 1 cm a víc, a vždy mi na pravou ortopedickou vložku tu chybějící vzdálenost přidávali. Nyní jsem byla po 8 letech znova na ortopedii, a prý 0,5 cm už není nijak závažné a ortoopedické vložky mi doktor napsal bez nějaké kompenzace toho půl cm.. skutečně to nevadí, že se to v dospělosti nekompenzuje? Nebo bych měla toho půl cm nechat přidat na pravou vložku? Děkuji

Odpověď odborníka:

Každou diferenci je dobře kompenzovat, ale 0,5 cm je zkrácení nevelké a velmi obtížně se technicky dosáhne jistého vyrovnání. Takovéto diference jsou u značného počtu lidí bez kompenzace. Ale pokud o tomto rozdílu víte je jistě užitečné rozdíl vyrovnávat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nové léky na cukrovku vsází na ledviny, navíc se po nich hubne!
Hysteroskopie
Články: Hysteroskopie
Hysteroskopie je...
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: