Komplexní léčba

mám několik problémů, které zřejmě souvisí, ale bohužel jsem nenašla lékaře, který by to komplexně řešil, často mne pálí žáha, po dejme tomu měsíčním užívání léků to přejde, ale zase se to vrátí, většinou to je až poté, době, kdy mne začne pálit v krku, krk zčervená, což po několika hodinách přejde, stejně tak cítím jakési stékání hlenu do nosu. Je to bezohledu na jídlo, velmi často právě na lačno.Mimoto velmi často mám nepříjemné pocity po obou stranách břicha, cítím se nadmutá. Kolonoskopie bez nálezu (týden po ní mi bylo nejlíp), zánět jícnu vyléčen, zvětšená játra a slezina, zmenšené anno, stolice pravidelná, ale nesnadná, pomáhám si sprškou do konečníku a mnohdy musím jít vícekrát. Známý doktor mi řekl, že by to chtělo ct, bohužel mne tam nikdo nepošle.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Aleno! Pomocí CT by jistě bylo možné vás vyšetřit, ale nedomnívám se, že by toto vyšetření přineslo ve vašem případě mnoho nových informací (nezapomínejme ani na poměrně velkou dávku radiace, kterou je pacient při tomto vyšetření zatížen). Pálení žáhy a stékání hlenu do nosu má u vás jednoho společného jmenovatele a tím je nepoměr mezi tvorbou kyselých žaludečních šťáv a nedostatečnými ochrannými mechanismy sliznice jícnu a hltanu. Zde by mělo pomoci dlouhodobé užívání léků tlumících tvorbu kyselých žaludečních štáv, režimová opatření (podložení nohou postele, tak abyste spala hlavou ve zvýšené poloze, vyvarování se sycených nápojů, nadýmavé stravy, teplého pečiva, sladkostí, kakaa, kořeněných jídel, úprava hmotnosti, pokud trpíte nadváhou a omezení zvedání těžkých břemen). Nosní sliznici je též třeba věnovat zvýšenou péči, doporučuji do nosu několikrát denně aplikovat solný roztok koupený v lékárně. Pokud jde o zvětšení jater a sleziny (se kterým může souviset i pobolívání po stranách břicha), záleží na jeho stupni, určitě byste měla podstoupit ultrazvuk břicha a krevní odběry u vašeho praktického lékaře nebo u gastroenterologa, v jehož péči předpokládám jste. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Články: Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Objevily se vašemu dítěti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: