Komplikace po zlomenině lýtkové kosti

Dobrý den, před půl rokem jsem si zlomil lýtkovou kost (bez dislokace, široká lomný linie - šikmá zlomenina) a měl jsem čtyři týdny sádru, poté jsem měl elastiku a nesměl jsem došlapovat (další čtyři týdny), poté jsem prošel rehabilitací. To bylo asi v půli května. Poté jsem byl převeden na praktického lékaře k doléčení. Bohužel dodnes mám problém v tom, že i když jsem schopen ujít třeba 5 km najednou, tak při chůzi venku mám strašně velkou nestabilitu v kotníku. Noha mi nějak vystřeluje jakoby doleva, či se celá tak divně kroutí. Díky tomu kulhám. Nikde mi však nic nebolí (jen křupe). Musím se tedy neustále soustředit, aby noha byla stabilnější, ale zabírá to jen částečně. Trochu se bojím, protože u úrazu se mi stalo, že u ohybu chodidla pod kostí kotníku mi náraz stlačil chodilo. Dle lékařů je vše v pořádku (rtg prý je ok), ale mám pocit, že to tam mám volnější a také je to "stlačení" viditelné. Nevíte, co by to mohlo být? Díky J.J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, můžete mít poškozené vazy v kotníku , může se jednat i o neurologický problém ani jedno se na rtg nepozná. Někdy pomůže ortéza či rehabilitace. Doporučuji tedy nové neurologické vyšetření a vyzkoušet rehabilitaci

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: