Komplikacia po osetreni

Dobry den, vie lekar predpokladat, ze stav zubu je v takom stave, ze po osetreni kazu ihned po odozneni anestezie vznikne pulpitida? (na snimke je to horna sedmicka, ktora v case snimkovania pred osetrenim kazu vobec nebolela).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u hlubokých kazů blízkých dřeni (nervu) bohužel nelze předem odhadnout jak zub na ošetření zareaguje. I zub který nebolel a přesto u něj byl hluboký kaz až k nervu zubu může začít záhy po ošetření bolet, ošetření může být příslovečnou poslední kapkou. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: