Komprese kořene l5

Jsem 3 týdny po operaci bederní páteře. Výhřez ploténky se sekvestrem tlačícím na kořen L5. Komprese trvala 2 měsíce, po atace hospitalizace na neurologii, kapačky, CT, MR a následná operace. Nyní stále přetrvávají bolesti v pravé noze, téměř stejná intenzita,řezavá píchavá až pálivá bolest v nártu až k palci, omezená hybnost a síla. Bolest se stupňuje v poloze vleže a při cvičení. Analgetika žádná neberu. Nevím, zda mám vyčkávat nebo vyhledat lékaře. Kontrola v Praze až 20.12.Příčina byla odstraněna, ale co dál s utlačeným kořenem? Současně jsem také prodělala lymeskou nemoc, léčba antb., neuroborelióza v likvoru nebyla prokázána, dnes v krvi jednotky hraniční. Nemohou přeci jen bolesti souviset s infekcí? Pomůže rehabilitace nebo je dobré brát nějaké léky (NSA)?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud borelioza nebyla prokázána v likvoru, je jako příčina Vašich potíží nepravděpodobná. K úpravě hybnosti je nutná zejména soustavná rehabilitace, nakolik se hybnost zlepší, ukáže čas. Léky se to moc ovlivnit nedá. K útlumu bolesti analgetika, aby jste utlumila bolest a mohla řádně rehabilitovat. To je nyní nejdůležitější. Předpokládám, že docházíte na odbornou rehabilitaci, výhledově bude jistě vhodná i lázeňská léčba. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: