Kompresivní punčochy

Dobrý den,mohu se zeptat, chodím pravidelně na sklerotizaci, musím dnosit kompresivní punčochy II. třídy nebo stačí jen podpůrné? A mají být kompresivní punčochy hodně stahovat? Mám je stáhlejší na nártu a jejich nošení je mi celkem nepříjemné,bojím se abych si tímto žilky nezhoršila,ale očíslo větší by mi padaly ze stehna, děkuji mockrát za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, divím se, že to s vámi neprobírá lékař v rámci pooperační péče - těžko vám mohu radit, když nevím, v jakém stadiu máte žilky před operací, jak operace probíhá a jaké máte hojení. Zavolejte si raději do ambulance, kde vám sklerotizaci dělají a proberte s nimi, jak dlouho nosit kompresní punčochy a kdy potom přejít na podpůrné, i každý lékař má jinou zkušenost - a ani ji nelze ji přenášet na všechny pacienty bez rozdílu (jejich stav nebývá stejný). Obecně ale kompresní punčochy stahovat hodně mají, žilkám to prospěje - protože to odlehčuje povrchovému operovanému systému, ale pokud by škrtily nebo dělaly velké zářezy do kůže popřípadě ji zraňovaly, tak taková komprese je již nebezpečná. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: