Kompresivni punčochy

Dobry den,mám 2měsice zjištěnou trombózu v lýtku,po artroskopii kolene.Quick mi kolísá,spíše nižší.Chtěla bych vědět,zda musím nosit punčochy až do večera než jdu spát?A nebo pokud se kolem 19hod umyji a pak už jen popocházím,nebo sedím,max.jdu po schodech do podkroví,zda už můžu být bez punčoch? Děkuji moc za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, punčocha působí hlavně preventivně, aby nedošlo k rozvoji posttrombotického syndromu (chronické bolesti lýtka, chronický otok končetiny). Důležité je jestli vás noha bez punčochy nebolí, pokud ne, dá se tolerovat sundání již v 19 hod.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: