Kompulzivní porucha

Paní doktorko. Trpím obsedantně kompulzivní poruchou. Projevuje se u mě tak, že trpím strachem z nemocí - momentálně z nákazy HIV. Potřebuji profesionální odpověď na můj dotaz. Před pár dny jsem s jistým mužem něco měla.. Konkrétně mě uspokojoval rukou a prsty. O to by nešlo.. Ale v jednom momentě si prsty strčil do úst a naslinil si je. Poté mi je strčil do pochvy. Mé obavy spočívají právě v tom, jestli mě takto nasliněnými prsty nemohl nakazit?? :( Nejsem si vědoma, jestli měl na ruce nějaké škrábance, krev mu určitě netekla. Stejně tak z úst nekrvácel.. Moc se bojím. :( Prosím o rychlou reakci. Mockrát děkuji. Pavla

Odpověď odborníka:

Určitě vás nenakazil. Jsem denně v kontaktu s pacienty s obscedantně kompulzivní chorobou, téměř všichni trpí strachem z nákazy. Jedná se o strach, který je ve vaší psychice, ale to vy víte, není to strach oprávněný. Určitě vaši nemoc řešíte, není řešení krátkodobé, proto vám držím pěsti, ať vám to ve vašem životě dobře dopadne. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: