Konbinace dvou druhu antibiotik a slunce

Dobrý den, beru Fromilid a zároveň Duomox /na helicobactera/, mohu pri lecbe na slunce, kdyz mi neni spatne ani nemam jine potize? Nebo jsou nejaka i jina omezeni? V pribalovych letacich jsem nic nenasla. Dekuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, na slunce raději choďte zahalená, i když Vám je dobře, nelze při kombinaci ATB vyloučit riziko vzniku tzv.fototoxické reakce = (svědivých) vyrážek na kůži po oslunění a zcitlivění kůže.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
užívání léků | Od: Věra | 5.8.2015 16:11
Prosím,může se dlouho době užívat lék na bolest
Veral?
reagovat
re:užívání léků | Od: uLékaře.cz | 6.8.2015 09:51
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: