Kondylom

Dobrý den, udělal se mi na konečníku tenký protáhlý výrůstek, asi jako kousek provázku. Hned jak jsem to zjistil, jsem s tím zašel k praktickému lékaři. Ten mi řekl, že se jedná o polyp a poslal mě s tím na proktologické vyšetření, s tím, že si to mám nechat odstranit. Ale na proktologii mi pan doktor řekl, že je to kondylom a že to mám nechat být. Nedal mi na to nic a za tři měsíce se ukázat, že to možná samo zmizí. Zdá se mi to divné rozhodnutí, tak bych se rád zeptal, jestli bych s tím přece jenom neměl zajít ještě někam jinam, kde na to budou mít jiný názor. Podotýkám, že mě to bolí (štípe) při stolici i jindy - z ničeho nic. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud by šlo o kondylomata - to je virová pohlavně přenosná infekce, kterou je třeba léčit. Ale podle fotografie, i když není ostrá, asi půjde jen o zvýrazněnou slizniční řasu, nic nebezpečného.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: