Kondylom a porod

Dobry den, nedavno (bohuzel nevim kdy presne) jsem si hmatem (neni temer videt) na horni 1/3 maleho stydkeho pysku nasla uplne malicky vyrustek. Jsem ted v 37 tydnu tehotenstvi, behem tehotenstvi jsem obcas trpela palenim a svedenim v teto oblasti, stery byly vzdy negativni. Jeden vyrustek jsem si nasla i u ritniho otvoru, znacne vetsi. Dnes jsem byla u gynekologa (sam si niceho nevsiml, na problem jsem musela upozornit sama) a bylo mi receno ze je to kondylom. Můžete mi prosim odpovědět na několik dotazů?1) je tento nalez důvodem k porodu Cisarskym rezem? 2) bylo mi receno, ze lecba muze probehnout az po sestinedeli, pravdepodobne chirurgickym odstranenim - znamena to, ze po odstraneni jiz nebudu nosic,jsem 100% zdrava a partner se ode mne nemuze nakazit? 3) jak se da zjistit, ze partner je nosic (ma stejny problem) pokud zadne kondylomy nema? jak se muze případně lecit abychom si vir stale nepredavali? 4) pokud uz jsem si tyto bradavice nasla znamena to,ze se kondylom muze kdykoli vratit i po uspesnem preleceni? Ma stale cenu se nechat očkovat vakcinou SILGARD? Kdy nejdrive po pordu je mozne ockovani provest? Dekuji moc za odpoved.

Odpověď odborníka:

1.kondylomata nejsou KI k vaginálnímu poordu.2.ano, chirurgicky se odstraní, virus bude stále ve Vás.existuje mast Aldara (dost drahá a na recept) na kondylomata.léčí se symptomy a ne virus.vakcína Vám nepomůže, jste již infikována.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: